ҚАЗАҚСТАНДА ГРЕК ЖАҢҒАҒЫ ЖӘНЕ АСҚАБАҚ ДӘНІМЕН БАЙЫТЫЛҒАН МЕКТЕП ЖАСЫНДАҒЫ БАЛАЛАРҒА АРНАЛҒАН ЕТ ЖАРТЫЛАЙ ФАБРИКАТТАРЫНЫҢ ТЕХНОЛОГИЯСЫН ӘЗІРЛЕУ
DOI:
https://doi.org/10.54251/2522-4026.2025.09.26qazТүйінді сөздер:
ет жартылай фабрикаттары, байытылған өнімдер, грек жаңғағы, асқабақ дәніАннотация
Бұл жұмыста Қазақстанда мектеп жасындағы балалардың денсаулығын жақсарту мақсатында грек жаңғағы мен асқабақ дәні қосылған ет жартылай фабрикаттарының технологиясын әзірлеу қарастырылады. Әзірленген өнімдер балалардың тағамдық қажеттіліктеріне сай әрі қоректік құндылығы жоғары болуы үшін жаңа әдістер енгізіледі.