ҚАЗАҚСТАНДА ГРЕК ЖАҢҒАҒЫ ЖӘНЕ АСҚАБАҚ ДӘНІМЕН БАЙЫТЫЛҒАН МЕКТЕП ЖАСЫНДАҒЫ БАЛАЛАРҒА АРНАЛҒАН ЕТ ЖАРТЫЛАЙ ФАБРИКАТТАРЫНЫҢ ТЕХНОЛОГИЯСЫН ӘЗІРЛЕУ

Авторлар

  • Өскенбай А.М Университет имени Сәкен Сейфуллин

DOI:

https://doi.org/10.54251/2522-4026.2025.09.26qaz

Түйінді сөздер:

ет жартылай фабрикаттары, байытылған өнімдер, грек жаңғағы, асқабақ дәні

Аннотация

Бұл жұмыста Қазақстанда мектеп жасындағы балалардың денсаулығын жақсарту мақсатында грек жаңғағы мен асқабақ дәні қосылған ет жартылай фабрикаттарының технологиясын әзірлеу қарастырылады. Әзірленген өнімдер балалардың тағамдық қажеттіліктеріне сай әрі қоректік құндылығы жоғары болуы үшін жаңа әдістер енгізіледі.

Загрузки

Жарияланды

2025-06-03